abracadabra-mat

Kunsten å lage en god bearnaisesaus

Alle elsker gode sauser.

Denne Bearnaisesausen passer fantastisk til grillkjøtt av alle slag, og det er veldig enkelt å lage en variant som passer vel så godt til fisk, nemlig Hollandaisesaus.


Stor porsjon Abracadabramats Bearnaisesaus:

  • 1 pose/glass tørket estragon bandes med 1 dl vanlig edddik i et tett glass. Denne blandingen står seg i flere år i kjøleskapet
  • Smelte 1 kg meierismør
  • 2 hele egg vispes godt i matmølle, eller i bolle, om man bruke stavmixer
  • Spe med alt det smeltede smøret, men ikke bruk det hvite bunnfallet. Litt kan dog brukes for å gjøre sausen tynnere.
  • Smak til med estragoneddik, og evt litt salt.

 

Sausen bør helst laget rett før man skal spise og bør oppbevares i romtemperatur.

Om den skiller seg, pisk enda hardere, eller prøv med noen dråper kaldt vann mens du pisker.

Alternativt start opp fra begynnelsen, men med 1 stk egg, og spe med den skilte sausen …

 

HOLLANDAISE

Samme fremgangsmåte som til Bernaise, men den smakes til med sitronsaft i stedet for estragoneddik

 

Lykke til!

- Eivind

Kontakt oss